6 Mayıs 2018 Pazar

ANA - İSKELE YAYINEVİ

on Mayıs 06, 2018


Merhabalar...
Kısa bir süre önce elime geçen Maksim Gorki imzalı "Ana" kitabını okuyup bitirdim. Yalnız, bitmesin diye yavaş yavaş okuduğum doğrudur. Neden mi?

Dünya Klasikleri çok okumam ama bu kitapla ilgili çok güzel şeyler duydum. Gerçekten de söyleyenler çok haklıymış ve ben okumakta geç kalmışım.

Maksim Gorki, bu eserinde bir annenin çocuğu için neleri göze alabileceğini, nelerden vazgeçebileceğini ve ne kadar fedakarlık edebileceğini anlatmış. Mücadelenin, kardeşliğin, bağlılığın, özgürlüğün en güzel örneklerini sunmuş.Gözyaşlarınızın duymayacağı bir romanı okumaya hazır olun anlayacağınız... 

Rusya'nın devrim öncesi durumunu detaylı olarak ele almakla beraber, işçi sınıfını ve toplumsal ayrımcılığı yine detaylı ve sade bir dille anlatmış. Ne yazık ki bu başıbozuk düzeni değiştirmemiz imkansız. Bu noktada doyurucu bir anlatıma sahip...

Düzene baş kaldırmak isteyen bir grubun yaşadığı zorluklara üzülerek tanık olacak ve maalesef insanlar arasında yapılan ayrımcılığa yine üzülerek tanık olacaksınız. Yazarın anlatımı harika... Kullandığı kelimeler çok etkileyici... Yayınevinin çevirisi kalitesi ortada. Okurken insanı sıkmıyor ve yormuyor.

Mutlaka okunması gereken ve ders çıkarılması gereken bir eser... Kesinlikle tavsiyemdir. İskele Yayınları'na böyle güzel eserlerle bizleri buluşturduğu için çok teşekkür ediyorum.

Sevgiyle kalın, Hoşçakalın.
Yeni yorumlarda görüşmek üzere...

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Kitap Home | Tasarım: Blogger Template | Gift Idea | Blogger Tema